Свободівці оточили Печерський райвідділ

Кандидат у народні депутати Юрій Левченко заявив, що у Києві міліція затримала двох членів ВО "Свобода" - Олега Матяша та Віталія Благодарного, і вимагає їхнього звільнення

Про це він сказав, виступаючи на Євромайдані в Києві.

Він повідомив, що активісти перебувають в Печерському районному відділенні міліції та закликав учасників акції організовано рушити до райвідділку. А також додав, що там вже перебувають десять народних депутатів-опозиціонерів.

Як повідомляє ВО «Свобода» на своїй сторінці у мережі Twitter, до райвідділку вийшли кілька сотень активістів.

"На Московську, 30 вирушили кілька сотень свободівців. Ще туди поїхало наввипередки до десяти автобусів "Беркута"… "Беркут" взяв кільцем Печерський райвідділ. Їх більше 25 автобусів!!!" - йдеться у повідомленні партії.

Нагадаємо, про затримання сімох студентів стало відомо після заяв народних депутатів Володимира Ар’єва та Арсенія Яценюка. Крім того за ствержденням Ар'єва їх обікрали на 500 гривень. Раніше міліція повідомляла про затримання двох активістів.

Сьогодні під Кабміном міліція намагалася витравити протестувальників газом. Народний депутат Андрій Іллєнко повідомляв про ще одного затриманного "свободівця", якому ще й зламали руку. Також повідомлялось, що правоохоронці відкрили кримінальне впровадження за фактом штурму Кабміна у неділю та непокори міліціонерам при зносі наметового містечка мітингувальників.