У Львові ректори підтримали студентів-євромайданівців, щоб “не втратити покоління”

Керівництво львівських вишів відкрито задекларувало свою підтримку студентам, які вийшли на підтримку євроінтеграції

Відповідну заяву було напрацьовано під час наради у Львівській обласній раді, повідомляє osvita.ua з посиланням на прес-службу Львівської облради.

Основними питаннями, які обговорила університетська спільнота, стали підтримка студентів у їхній діяльності, убезпечення від можливих провокацій та організація відпрацювань пропущених занять. "У наших студентів яскраво виражений свободолюбивий характер. Не чекаючи на реакцію політиків, не чекаючи на підказки, вони ще позавчора ввечері вийшли на вулиці міста з протестом проти заяв Кабміну. Я переконаний, що та хвиля незгоди, яку підняли студенти у Львові, розійдеться по всій Україні. Проте не можуть не хвилювати заяви у медіа про тиск, який нібито чинить на студентів керівництво їхніх вишів", – сказав голова облради Петро Колодій.

Ректори та проректори львівських вишів одноголосно висловили свою підтримку студентській спільноті. Перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко зауважив: "Якщо сьогодні ми не підтримаємо студентів у їхніх ініціативах, то завтра вони ризикують стати ще одним втраченим поколінням. А ми не можемо цього допустити". У результаті зустрічі, керівники вишів напрацювали варіант колективного звернення, в якому відкрито задекларували свою підтримку та сприяння студентам Львова.

Нагадаємо, що у Львові у п'ятницю зібрався двотисячний мітинг зі студентів на підтримку підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Нагадаємо, Євромайдан був організований стихійно одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляло, що учасників було лише 20 тис. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ. Також міліція неодноразово намагалась знести намети на Європейській площі.