Шорт-треківці стрибнули "вище голови", здобувши путівку в Сочі

У представників шорт-треку закінчився відбір на Олімпійські ігри в Сочі-2014, за результатами якого Україна отримала одну ліцензію.

Згідно з офіційною інформацією Міжнародного союзу ковзанярів, українські спортсмени здобули олімпійську перепустку на дистанції 1000 м серед жінок.

“Зважаючи на рівень розвитку шорт-треку в Україні та умови тренувань, одна ліцензія — це дуже багато, - розказав Еспресо.TV державний тренер з цього виду спорту Віктор Харламов. - Адже щоб отримати право виступати на Олімпіаді в цій дисципліні, необхідно було потрапити в Топ-32 найсильніших світу”.

Оскільки ліцензії не іменні, говорити про конкретну спортсменку, яка захищатиме честь країни на Іграх, зарано. Відбором для наших дівчат стане чемпіонат Європи, який відбудеться в січні у німецькому Дрездені.

За словами Харламова, ми можемо сподіватися ще одну ліцензію — на 1500 м серед жінок. Але лише в тому випадку, якщо не всі Національні олімпійські комітети підтвердять участь своїх спортсменів в Іграх.

Кваліфікаційний відбір на Сочі-2014 складався з двох останніх етапів Кубка світу, які відбулися в Туріні (Італія) та Коломні (Росія).

Зазначимо, на минулу Олімпіаду у Ванкувер-2010 укрїнські шорт-треківці не пробилися.

Наразі 11 ліцензій на Сочі-2014 уже є в біатлоністів. Фігуристи будуть також представлені в усіх олімпійських дисциплінах — одиночне й парне катання, танці, командні змагання (вперше включені до програми Ігор).

Олімпійські ігри відбудуться 7 — 23 лютого у Сочі.