В МВС пояснили, за що каратимуть активістів Євромайдану

В МВС обіцяють не перешкоджати мирним протестам, якщо ті не викликатимуть у міліції занепокоєння

Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві правоохоронців. “Незважаючи на кольори прапорів і гасла, під якими люди йдуть на демонстрації, міліціонери поважають кожну точку зору і прагнуть лише до того, що на вулицях держави було спокійно”, - заявили в міліції.

“Утім, викликають занепокоєння спроби деяких учасників мітингів, які проходять у столиці, спровокувати правоохоронців”, – додали в МВС.

Міліціонери поперед про те, що у разі порушення закону міліція буде вимушена притягти винних до адміністративної або кримінальної відповідальності: “Перекриття вулиць, невиконання рішень суду, пошкодження майна й інші протиправні дії можуть стати підставою застосування заходів впливу на порушників закону”.

Нагадуємо, акції протесту проти відмови уряду України від асоціації з ЄС тривають з 21 листопада. В неділю Євромайдан зібрав близько 100 тисяч активістів. Під час протестів неодноразово виникали сутички з міліцією з застосуванням спецзасобів. У результаті правоохоронці відкрили кримінальні впровадження та затримали "найактивнішіх активістів". За інформацією опозиції, до Києва прибули загони "Беркуту" з інших областей України.