Єгипетський археолог заборонив Бейонсе відвідувати піраміди

Директор Музею єгипетськиї пірамід прогнав співачку Бейонсе з екскурсії по пірамідах за погану поведінку

Археолог Захі Хавасс, директор Музею єгипетських пірамід і колишній глава Міністерства стародавнього спадщини Єгипту заборонив поп-зірці Бейонсе відвідувати одне з чудес світу після того, як вона запізнилася на екскурсію і не вибачилася, повідомляє “RT на русском”.

«Більшість людей, для яких я організую екскурсії, дуже приємні, і ми стаємо друзями. Але ця дама сказала, що приїде о 3 годині дня, але з'явилася набагато пізніше. Я попросив її вибачитися, але вона не розкрила рота», - обурюється вчений.

«Я привіз із собою фотографа, з нею теж був фотограф і охоронець. Коли мій фотограф почав зйомку, той крикнув: «Стоп! Тут я вирішую, чи можна знімати чи ні». Я сказав, що якщо він дозволяє собі хамити моєму фотографу, то нехай забирається. Я не допускаю таких людей на свої екскурсії. Я сказав Бейонсе, що вона дурна, і пішов».

66-річний доктор Хавасс - відома персона, як у Єгипті, де його вважають майже національним героєм, так і в усьому світі. Нещодавно він презентував у Лондоні свою книгу «Відкриваючи Тутанхамона», в якій описані результати досліджень ДНК єгипетських фараонів. На його публічну лекцію в британській столиці прийшло 1700 осіб, у той час як на виступ колишнього американського президента Білла Клінтона - на тисячу людей менше.

На батьківщині вченого вшановують за те, що він модернізував систему управління стародавніми пам'ятками Єгипту і повернув на батьківщину близько шести тисяч артефактів, раніше вивезених, в основному, в західні країни. Також він займається допомогою дітям, хворим на рак.