Царьов: В асоціації з ЄС Європу не побудуєш

Побудувати Європу в Україні буде простіше без асоціації з Євросоюзом, тому президент Янукович має відмовитись від угоди з Європою

Таку заяву зробив нардеп-регіонал Олег Царьов в інтерв'ю Еспресо.TV, відповідаючи на питання, що може сказати президент віктор Янукович в анонсованій їм заяві щодо зовнішньополітичного вектору.

"Я вважаю, що наступну заяву Янукович зробить вже після Вільнюського саміту. Я сподіваюсь, що угоду про асоціацію не буде підписано, і тоді ми зможемо будувати Європу в Україні", - заявив заступник голови фракції Партії регіонів в Верховній раді.

За думкою нардепа, угоду про асоціацію по-іншому ніж колоніальною угодою назвати не можна. "Якщо б Україна підписала асоціацію у нас би можливості будувати Європу не було, тому що не можна будувати демократію в бідній державі. А Україна однозначно втратила б промисловість та втратила б робочі місця", - підсумував Царьов. Раніше він заявляв, що Державний департамент США планує розв'язати в Україні громадянську вйну, а російські ЗМІ - що активістів для Євромайдану теж готують американці.

Нагадаємо, з 21 листопада, коли уряд прийняв рішення про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію, до вчорашнього дня глава держави мовчав. Вчора Янукович звернувся до народу України, в якому заявив, що “не робить нічого на шкоду України”, бо “як батько” піклується про народ. Також Президент пообіцяв в найближчий час дати розгорнуте інтерв’ю, в якому розкаже “про спільні кроки, які ми зробимо разом”.