Дніпропетровських викладачів вишів примушують закладати студентів-мітингувальників

Викладачам Дніпропетровського національного університету наказали докладати в деканати про мітингуючих студентів та викладачів

Чергових по гуртожитках і факультетам викладачів університету проінструктували повідомляти в деканати про протестні настрої студентів і особливо інших викладачів, повідомляють “Днепропетровск. Комментарии”.

Викладачам повідомили, що в ДНУ студенти збиралися вийти на страйк на підтримку євроінтеграційного курсу і поповнити ряди мітингувальників на Евромайдане, але, за словами одного з деканів ДНУ, «все обійшлося».

Також викладачі повідомляють, що в ДНУ зі студентами провели збори, на яких повідомили, що участь у Євромайдані не є поважною причиною до пропуску занять і попросили студентів мітингувати у вільний від занять час.

Як повідомлялося, вчора до Євромайдану в Києві долучилися студенти двох вишів. Міністр освіти Дмитро Табачник порадив студентам-мітингувальникам "берегти себе". Втім кілька студентів постраждали від нападу невідомих спортсменів.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. 24 листопада на мітинг на підтримку євроінтеграції вийшло близько 100 тис. громадян. Наразі протести тривають, при цьому між протестувальниками та міліцією виникають бійки із застосуванням сльозогінного газу. Активну участь у акцыях беруть студенти, які запланували провести 27 числа загальноукраїнський страйк.