Фесенко: Євромайдан може змінити владу, але не змінить Януковича

Якщо в день саміту "Східного партнерства" Євромайдан збере 200 тисяч людей, це може серйозно вплинути на ситуацію в країні, але це не переконає Віктора Януковича піти на поступки

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, якщо у четвер, коли стартує саміт у Вільнюсі, Євромайдан збере 200 тисяч людей, це зможе змінить ситуацію в країні. "Будуть варіанти зміни влади, але а не зміни поведінки влади", - зазначив політолог.

"Великий майдан може вплинути на систему влади у країні, з її багатьма чинниками, на опозиційних лідерів, але не на Віктора Януковича і не на Кабмін, з його донецькою психологією і досвідом 2004 року. Для нього буль-які поступки - це шлях до поразки. Можливі, звісно, тактичні відступи, щоб з часом зневілівати вплив цього Майдану, але змусити Януковича відступити Майдан не зможе", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. 24 листопада на мітинг на підтримку євроінтеграції вийшло близько 100 тис. громадян. Наразі акції протесту тривають і супроводжуються періодичними сутичками між активістами та правоохоронцями.