Кличко боїться радикалів зі "Свободи"

Лідер партії Віталій Клічко засудив спроби радикалізувати протест на Європейській площі

Як він повідомив у своєму "Фейсбуці", посол США в Україні, канцлер ФРГ Ангела Меркель та Євродепутати запевнили Кличко у повній підтримці.

«Влада вже готова йти на поступки. Ми почули це 25 листопада в заяві В.Януковича. У час, коли Європа готова прийняти нас у свій дім, ми не можемо забруднити наш шлях кров’ю. Я не підтримую наміри лідерів ВО «Свобода» радикалізувати наші дії», - написав Кличко.

Лідер УДАРу закликав всіх учасників дотримуватись європейських та християнських принципів та нагадав, що головне для Європи це толерантність і поміркованість. При тому, нагадує Кличко, вчорашній вечір підштовхнув окремі сили на шлях кровопролиття. «Шановні співвітчизники! Настав час згуртуватись навколо нашої мети!», - підсумовує Кличко.

Як відомо, доволі жорстки протистояння з "Беркутом" почалися ще 24 листопада - вже тоді  правоохоронці почали застосувувати сльозогінний газ. Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок обіцяв перекрити міністрам входи й виходи та в наступні дні саме там відбувались найбільш жорстокі бійкі з "Беркутом". 

Вчора активісти розтрощили спецавтомобіль СБУ, також бійки з були "Беркутом" на вулиці Трьохсвятительській. По фактам цих подій відкрито чергове кримінальне провадження. Двоє учасників Євромайдану уже заарештовані.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. 24 листопада в мітингу на підтримку євроінтеграції прийняло участь 100 тис. громадян.