Обаму просять не пускати Януковича до Америки

На сайті Білого Дому з’явилася петиція проти Віктора Януковича та українського уряду

Американську владу просять заборонити в’їзд до США як українському президенту так і міністрам уряду Миколи Азарова.

Як говориться в петиції, 21 листопада Кабінет міністрів прийняв постанову щодо припинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС та тим самим порушив право українського народу стати ближче до західної цивілізації.

«Ми вимагаємо накласти персональні санкції на Януковича та міністрів діючого уряду та зняти їх лише після того як Янукович підпише угоду про асоціацію, причому це повинне бути зроблено саме на «Саміті східного партнерства 29 листопада цього року в Вільнюсі», - говориться в петиції. Крім заборони на в’їзд активісти вимагають заморозити банківські рахунки усіх компаній, афільованих з президентом чи українськими міністрами.

Нагадаємо, 21 листопада уряд Миколи Азарова прийняв рішення призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, яке мало відбутись під час саміту у Вільнюсі 28-29 листопада. Це рішення Кабміну спровокувало масові акції протесту у Києві і інших містах України. Протести тривають досьогодні. 

В той же час, єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле не втрачає надії на підписання угоди з Україною на Вільнюському саміті. Вчора він зазначив, що українська влада має час на роздуми до ранку п’ятниці, 29 листопада. В свою чергу, Азаров не виключає підписання угоди про асоціацію з ЄС на наступному саміті, який відбудеться у квітні-травні наступного року.

В той же час, за інформацією джерел Еспресо.TV, на засіданні Кабінету міністрів, на якому 21 листопада було ухвалено розпорядження про призупинення підготовки до підписання договору про Асоціацію з ЄС, була відсутня частина міністрів