Опозиціонери з Євромайдану вирішили задушити в обіймах Майдан без політики

Лідери опозиційних партій вважають, що обидва Євромайдани і “політичний” і “аполітичний” єдині

Про це йдеться в заяві, підписаній Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком.

Вони зазначили, що “на підтримку курсу європейської інтеграції вийшли різні люди – позапартійні та члени опозиційних політичних партій, з партійними прапорами та без них, підприємці та студенти, молодь та наші шановані ветерани, мешканці Сходу та Півдня, Центру, Півночі та Заходу України”. 

“Ідея євроінтеграції символічно об’єднала два знакових місця нашої столиці – Майдан Незалежності, який є символом України, та Європейську площу, яка символізує Європу в Україні. Це є символом єдності заради ідеї європейської інтеграції”, - йдеться в заяві.

Лідери опозиції зазначили, що їх знову “намагаються розсварити та поділити, але з цього нічого не вийде”. “Ми різні – але ми єдині, бо нас об’єднує одна вимога – на Вільнюському саміті «Східного партнерства» президент Віктор Янукович повинен підписати Угоду про Асоціацію”, - зазначили вони. 

“Ми, політики та громадські активісти, будемо спільно координувати свої дії та надавати взаємодопомогу, забезпечувати захист учасників мітингів, щоденно повідомляти про подальші кроки. Ми висловлюємо щиру вдячність громадським діячам, письменникам, поетам, музикантам, журналістам за підтримку та виступи. Ми також дякуємо киянам, які забезпечують фантастичну підтримку учасникам мітингів харчами, теплим одягом, зв’язком тощо”, - йдеться в документі.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. 24 листопада на мітинг на підтримку євроінтеграції вийшло близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляє, що учасників було лише 20 тис. Наступної ночі Євромайдан розколовся на два табори - "з політиками" на Майдані Незалежності площі, та "без політиків" - на Європейській площі, де було встановлене наметове містечко. Більшість експертів, опитаних Еспресо.TV, висловили думку, що розкол Євромайдану на "політичний" та "аполітичний" є технологією Банкової.