Путін запізнився на аудієнцію до Папи Римського майже на годину

Президент Росії Путін приїхав на аудієнцію у папи Римського Франциска майже на годину пізніше наміченого часу.

За повідомленням кремлівської прес-служби, аудієнція тривала 35 хвилин. Що живе в Італії російський журналіст Андрій Мальгін, що мешає в Італії, повідомляє, що зустріч мала тривати годину .

За словами Мальгіна, під час проїзду Путіна з аеропорту було перекрито рух. "Величезний кортеж Путіна проїхав зараз по перекритому для нього шосе з аеропорту Ф'юмічіно до Ватикану. Там його терпляче чекав у залі прийомів Ватикану Папа Франциск. Путін запізнився на зустріч з Папою на 50 хвилин" – повідомляє журналіст.

Після 35-хвилинної бесіди Папа Римський також зустрівся з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, віце-прем'єром Аркадієм Дворковичем, міністром оборони Сергієм Шойгу, прес-секретарем президента Дмитром Пєсковим, послом Росії в Ватикані Олександром Авдєєвим і послом Росії в Італії Сергієм Разовим .

Нагадаємо, що в середині листопада уряд Південної Кореї висловив невдоволення запізненням Путіна на зустріч з південнокорейським президентом Пак Кин Хе.

У 2003 році Путін запізнився на 15 хвилин до королеви Великобританії Єлизавети II. У квітні 2011 року Путін, тоді прем'єр, запізнився на півгодини на прийом до короля Швеції Карла XVI Густава. Крім того, він затримався у прем'єра Швеції Фредріка Рейнфельдта і пізніше запланованого виїхав в аеропорт, чим викликав небачені для Стокгольма пробки.

У 2012 році на зустріч з Віктором Януковичем президент Росії запізнився на чотири години.