Російські ЗМІ: Активістів для Євромайдану готують у посольстві США

Російські журналісти стверджують, що провокаторів для Євромайдану готують в посольстві США, а мітингувальники стоять на акціях протесту за 50 грн. на день

Телеканал «Россия1» випустив в ефір сюжет зі своїм баченням подій, що зараз відбуваються в Києві. 

Автори сюжету стверджують, посилаючись на розслідування Партії регіонів, що протестувальників вчили провокаціям та протидії силовикам на спеціальних курсах, які проводить в Україні посольство США. 

"Їм (опозиціонерам - ред.) вдалося туди залучити своїх представників під виглядом людей, що приїхали з західних регіонів. Проходять ці семінари не де-небудь, а прямо в Києві, в посольстві США, і навчають там протидіяти міліції, організовувати заворушення і вербувати нових прихильників через соціальні мережі. Учасники шести таких семінарів працюють вже як інструктори. Ланцюгова реакція пішла", - сказав автор сюжету. 

Також у сюжеті телеканалу "Россия1" був використаний синхрон з сюжету українського каналу новин "24", який росіяни "перекрутили" не на користь учасникам та організаторам акцій протесту в Україні. 

Учасник відео – молодик, який розповідає як ходив на "анти європейський" мітинг, організований Партією регіонів. Проте на російському каналі повідомляють, що хлопець брав участь в Євромайдані. 

Про таку фальсифікацію повідомив редактор телеканалу "24" Іван Пінчук на своїй сторінці в "Фейсбуці".  "

Офіційно заявляю, як шеф-редактор новин каналу "24": синхрон на 4 хвилині цього сюжету був записаний нашими журналістами. Той, хто говорить - учасник акції організованої, за його словами, Партією регіонів (сам він точно не знає, але думає, що так). Говорить про те, що приїхав за гроші саме на акцію проти євроінтеграції, хоча сам підтримує тих, хто стоїть на майдані та європейської площі. Колеги з каналу "Россия1" сильно помилилися", - пише Пінчук. 

Нагадаємо, російські телеканали регулярно випускають в ефір свого роду "п’ятихвилинки ненависті" до України, присвячені потенційним збиткам, які може завдати Україні підписання угоди про асоціацію з ЄС.