Шведський пірат відповість росіянам за „Сталінград”

Мосміськсуд прийняв позов про захист інтелектуальної власності проти шведа Готфріда Свартхольма, одного із засновників торрент-ресурсу The Pirate Bay.

Йдеться про роздачу фільму "Сталінград" Федора Бондарчука за допомогою торрент- трекера Rutor.org. На даний час цього фільму на сайті вже немає.

На розгляді в Московському міському суді знаходиться ще кілька позовних заяв про порушення прав інтелектуальної власності, в яких фігурує Rutor.org - цей домен зареєстрований на ім'я Свартхольма, повідомляє ВВС.

Так, наприклад, 7 листопада компанія "Каскад- Фільм" поскаржилася на цей сайт у зв'язку з роздачею фільму "Краща пропозиція" .

Цей сайт є одним з багатьох торрент-трекерів, на діяльність яких були подані скарги в Мосміськсуд впродовж останнього часу.

Свартхольм зараз відбуває покарання в Швеції у справі про хакерські атаки, але в кінці листопада його перевезуть до Данії, де проти нього висунуто інші звинувачення .

Відповідачем у справі проти засновника Pirate Bay, слухання якої призначено на 10 листопада, також є і компанія PRQ Inet KB, що надала хостинг Rutor.org . Позивачами - кінокомпанія "Нон- стоп Продакшн", ОАОА " Телекомпанія " і ВГТРК .