Сьогодні ФІФА вирішить, чи штрафувати Україну

Міжнародна футбольна федерація ФІФА сьогодні розгляне апеляцію Федерації футболу України щодо санкцій, накладених за поведінку вболівальників під час матчу відбіркового турніру чемпіонату світу-2014 між збірними України та Сан-Марино

Нагадаємо, під час відбіркового матчу до ЧС-2014, який відбувся 6 вересня у Львові на стадіоні “Арена-Львів”, українські вболівальники використовували піротехніку, повідомляє УНН.

"Федерація футболу України отримала повідомлення від ФІФА з приводу засідання Апеляційного комітету, яке пройде 26-го листопада. На ньому розглядатиметься апеляційна скарга ФФУ на рішення дисциплінарного комітету ФІФА від 27-го вересня про застосування санкцій щодо ФФУ за порушення вболівальниками правил поведінки під час матчу Україна - Сан-Марино на "Арені- Львів", - сказано в повідомленні прес-служби Федерації футболу.

За порушення фанами правил поведінки стадіон отримав дискваліфікцію на відбіркові матчі за участю національної збірної до закінчення відбору на чемпіонат світу-2018.

Також ФФУ належить виплатити штраф 45 тис. франків.

Зазначимо, що спочатку покарання ФІФА передбачало і зняття трьох очок зі збірної України в груповому раунді відбору на чемпіонат світу-2014 та гру без глядачів у домашньому матчі зі збірною Польщі. Та потім ці санкції відмінили завдяки діям віце-президента УЄФА та екс-президента ФФУ Григорія Суркіса. Він використав свої футбольні зв'язки для порятунку збірної та свого власного іміджу в Україні.