В Україні найменша інфляція, але найбільший спад промвиробництва в СНД

Україна за підсумками січня-вересня 2013 має найменшу інфляцію серед країн СНД, але найбільший спад промвиробництва

Про це повідомляє Держстат України.

Середній показник інфляції для країн СНД виріс до 3,5% з 2,8 % у першому півріччі.

Найбільший показник інфляції з країн СНД в Білорусі - 10 %, в ​​той час як в Україні зафіксований показник дефляції на 0,6 %.

Щодо інших країн - Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдові, Російській Федерації та Таджикистану, за вказаний період зафіксовано показники невеликої інфляції від 0,2% до 4,7%.

Але за показником промвиробництва Україна демонструє найгірші показники серед країн СНД. Спад промвиробництва в Україні в січні-вересні склав 5,2 %, трохи менший спад, на 4,6 %, зафіксований в Білорусі, в той час як по інших країнах (Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Російська Федерація, Таджикистан, Узбекистан ) зафіксовано зростання промвиробництва.

Показники ВВП по різних країнах наводяться за різні звітні періоди , в тому числі даних за третій квартал поточного року , наведених за Україну , немає ні по одній з розглянутих в огляді країн СНД.

Нагадаємо, як повідомлялося, за підсумками десяти місяців дефляція в Україні склала 0,2%, але в жовтні зростання споживчих цін зафіксовано на рівні 0,4%.