ЄС попередив Януковича про наслідки застосування сили проти Євромайдану

Європарламент закликав владу України не використовувати силу проти активістів Євромайдану, які мирно протестують проти рішення уряду не підписувати Угоду про асоціацію з ЄС

Про це йдеться в офіційній заяві європарламентарів, підписаній головою комітету у закордонних справах Європарламенту Елмаром Броком та доповідачем по Україні Яцеком Саріуш-Вольським, повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

"Ми вважаємо, що Україна має законне право зробити європейський вибір. Двері для українського народу все ще лишаються відкритими. Ми висловлюємо найрішучішу підтримку багатьом тисячам українців, які зібралися на Євромайдані у холодну погоду в  Києві та інших містах України", - йдеться у заяві.

"Ми наполегливо закликаємо українську владу утриматися від використання сили проти мирних протестантів. В іншому випадку можуть бути серйозні наслідки», - заявили депутати.

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. 24 листопада в мітингу на підтримку євроінтеграції прийняло участь 100 тис. громадян. Наразі протести тривають. Час від часу віж активістами і "Беркутом" виникають сутички.