Берлусконі витурили з крісла сенатора

Італійський сенат позбавив колишнього прем'єра країни Сільвіо берлусконі сенаторського мандата

Члени сенату проголосували проти всіх дев'яти пропозицій “Джунти”, сенатської комісії з питань імунітетів, які могли б дозволити Берлусконі залишитися на посаді. передає "Інтерфакс"

Рішення сенаторів означає також і те, що Берлусконі втрачає парламентський імунітет. Найближчим часом його місце у верхній палаті парламенту займе один з членів партійного списку очолюваної Берлусконі партії "Вперед Італія!" від області Молізе.

Раніше Берлусконі заявляв, що планує продовжити політичну діяльність, навіть якщо сенат проголосує не на його користь. "Ми не зробимо ні кроку назад, ми залишимося тут" , - сказав він на мітингу прихильників очолюваної ним партії "Вперед , Італія ! ". Сам політик назвав день голосування " трауром по демократії".

Прихильники медіамагната в сьогодні провели масову акцію на його підтримку. Протести призвели до серйозних збоїв в роботі громадського транспорту в центрі італійської столиці.

Нагадаємо, в серпні цього року Верховний касаційний суд Італії підтвердив обвинувальний вирок екс- прем'єру у справі про розкрадання та ухилянні від сплати податків в рамках діяльності належного йому медіахолдингу Mediaset .

Раніше суди першої та другої інстанції засудили політика до чотирьох років позбавлення волі . Проте пізніше термін тюремного ув'язнення з урахуванням прийнятого в 2006 році закону про амністію був зменшений до одного року.

Верхня палата італійського парламенту у повному складі розглядала питання виключення Берлусконі з сенату з ініціативи джунти відповідно до так званим " законом Северіно” - заборона на заняття виборних посад особам, засудженим більш ніж на два роки позбавлення волі.