Царьов просить Табачника покарати ректорів за студентський Євромайдан

Депутат-регіонал Олег Царьов вважає, що ректори українських вишів примушують студентів виходити на акції протесту на підтримку євроінтеграції

Про це Царьов написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", назвавши студентські мітинги словом «принудиловка».

За словами Царьова, "головною рушійною силою "євромайданів", що розгорнулись по Україні, виступають студенти", якими маніпулюють викладачі. «Особливо неприємно чути, що цими маніпуляціями займаються їхні викладачі. Люди, яких студенти звикли слухати, тепер підштовхують своїх учнів і направляють їх на акції протесту. Або публічно, шляхом відповідних заяв і закликів, або непублічно, скасовуючи перевірку відвідуваності лекцій або просто скасовуючи заняття», - зазначив Царьов.

Також депутат наголошує, що такими діями педагоги вишів порушують закон. «Це пряме порушення посадових обов'язків науково-педагогічних працівників, яке підпадає під дію ст. 174 Кримінального кодексу України і вимагає негайного реагування. Як народний депутат, я звертаюся до Міністерства освіти і науки України з вимогою дати відповідну оцінку незаконним діям посадових осіб і керівних органів вищих навчальних закладів».

Також Царьов оприлюднив текст звернення до міністра освіти та науки України Дмитра Табачника з проханням розібратися в ситуації та покарати порушників закону. 

Нагадаємо, вчора, 26 листопада, до акцій протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, які тривають з 21 листопада, приєдналися й студенти. Зокрема, в Києві студенти Києво-Могилянської академії та університету імені Шевченка пройшли кількатисячною колоною до Європейської площі. Протестують студенти також в Ужгороді, Донецьку, Львові та інших містах України.