Донецькі студенти освідчились в любові до львіських євромайданівців

Студенти, які вийшли на Євромайдан в Донецьку, надіслали звернення до своїх колег у Львові

Донецькі протестувальники попросили зачитати звернення на Євромайдані у Львові, повідомляє львівське видання "Експрес"

«Ми, прогресивна громада міста і просто небайдужі громадяни, у цей непростий час звертаємося до вас, бо ми хочемо, щоб ви знали правду про Донецьк», - пишуть донецькі студенти.

У зверненні зазначено, що донеччани поважають мешканців Львова, незважаючи на стереотипне бачення українців, та наголосили на єдності у своїх прагненнях.

«Ми хочемо сказати вам, що мешканці Донецька бажають миру і добробуту кожній українській сім’ї. Ми зараз перебуваємо за сотні кілометрів одне від одного, але думками ми разом і наші серця б’ються в унісон», - зазначено в листі.

Також протестувальники висловили своє невдоволення політикою президента Януковича та його команди, назвавши їх зрадниками України. "Нещодавні події виявилися справжнім ударом в серце України. Представники влади, які проголошували себе “великими євроінтеграторами”, нарешті показали своє справжнє обличчя. Злочинний режим Януковича-Азарова, відпрацьовуючи московські гроші, призупинив процес підписання угоди про асоціацію з ЄС. Доля і майбутнє великої нації опинилися під загрозою. Тепер ні для кого не є секретом, що нам вкотре оголошено війну", - пишуть донеччани.

Нагадаємо, вчора, 26 листопада, до акцій протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, які тривають з 21 листопада, приєдналися й студенти. Зокрема, в Києві студенти Києво-Могилянської академії та університету імені Шевченка пройшли кількатисячною колоною до Європейської площі. Протестують студенти також в Ужгороді, Донецьку, Львові та інших містах України.