Моніторинг якості шкільної освіти від Табачника перетворився на фікцію

Чиновники не бачать проблеми в тому, що відповіді на тести міністерських контрольних є у вільному доступі в інтернеті

Вчителі в школах обурені: всеукраїнський моніторинг якості середньої освіти, який затіяло Миносвіти, перетворився на фікцію. Через те, що в інтернеті задовго до самих тестів з'явилися відповіді на них, учні спокійно списують, пише газета "Вести".

Чиновники не бачать в цьому проблеми і стверджують, що немає потреби забирати телефони учнів під час тестування, звинувачуючи у всьому вчителів, які дозволяють учням списувати.

"Школярі, які списували, не завадять отримати об'єктивну картину знань. Цей момент був врахований при складанні тестів, а вчителі в школах не допрацювали і дозволили списати", - упевнений директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Олександр Удод. 

Він вважає, що примушувати учнів здавати перед тестом телефони та інші гаджети нераціонально: "Тоді ми перетворимо школу в концтабір", - сказав Удод.

Нагадаємо, моніторинг якості середньої освіти, який передбачає тестування знань серед учнів 5-х і 10-х класів стартував 12 листопада. До 11 грудня діти пишуть тести з основних шкільних предметів, а результати дослідження отримають до лютого. Таким чином Міносвіти хоче зробити зріз знань школярів та підкоригувати програму.