Путін лякає Обаму 22 балістичними ракетами

Президент РФ Володимир Путін заявив, що наступного року на озброєння Ракетних військ стратегічного призначення Росії надійдуть 22 міжконтинентальні балістичні ракети

"У поточному році два ракетних полки оснащені новими мобільними комплексами, а наступного року планується поповнити арсенали РВСН ще додатково 22 міжконтинентальними балістичними ракетами наземного базування", - сказав Путін на нараді з питань розвитку РВСП, повідомляє Росбалт.

"Ми маємо намір і надалі розвивати головну складову стратегічних ядерних сил в пріоритетному порядку. Причому, вони повинні бути не тільки потужними, але і сучасними з точки зору можливостей подолання будь-яких систем протиракетної оборони і сьогодні, і на перспективу, маючи на увазі зростання технічних можливостей самих систем протиракетної оборони ", - додав президент РФ.

Як повідомляв раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу, два полки РВСН до кінця 2013 року планувалося озброїти ракетними комплексами "Ярс".

Ракетний комплекс "Ярс" має міжконтинентальну дальність до 11 тисяч кілометрів, оснащений головною частиною з маневруючими блоками індивідуального наведення на ціль і є вдосконаленим варіантом комплексу "Тополь-М".

Не зважаючи на дипломатичну риторику стосовно скорочення стратегічних ядерних озброєнь, сьогоднішня Росія старанно вкладає гроші в розробку і випуск міжконтинентальних ракет, здатних долати сучасні системи протиракетної оборони. Єдине питання – наскільки реальними є плани російського президента стосовно 22 нових ракет. Для реалізації цих планів потрібно як мінімум два компоненти – кошти (і то немалі), а також належний стан підприємств ВПК. Як показала історія з морською „Булавою”, промислові потужності цього профілю в РФ залишають бажати кращого. Щоправда, ніби-то новітні „Ярси” – насправді, не надто сильно модернізовані „Тополь-М”, що дає усій затії шанси на успіх.