Російська влада взялася за еротику в живописі

У Росії винесли на обговорення Концепцію інформаційної безпеки дітей, яка може обмежити еротику в мистецтві та живописі

Роскомнагляд виніс на суд громадськості документ, який передбачає регулювання інформації еротичного та порнографічного характеру, щоб убезпечити дітей “від шкідливої інформації та конкретизувати юридичні поняття”, пишуть РИА Новости.  Родзинка документа — обмеження в розповсюдженні інформації, що носить художню, історичну та культурну цінність. 

Якщо нова Концепція буде затверджена, у влади з'явиться можливіть блокувати сайти, на яких розміщені твори класичного характеру, наприклад, живопис, скульптура, література та кіномистецтво. Проект Концепції також передбачає більш жорсткі вимоги до  операторів мобільного зв'язку, забов'язуючи їх фільтурвати контент в інтернеті та мобільному зв'язку. 

Цікаво, що днями глава комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Олена Мізуліна заявила про те, що також готує нові поправки до закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку". Зокрема вона пропонує блокувати сайти і сторінки в соціальних мережах, які містять нецензурну лексику.