Ставицький звинуватив Газпром в недостовірній інформації

Едуард Ставицький спростував інформацію офіційного представника “Газпрому” Сергія Купріянова про те, що Україна і РФ не ведуть переговори про зниження ціни на російський газ

Про це міністр заявив на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє УНН.

"Хочу зазначити, що ми постійно перебуваємо в переговорному процесі, а в процесі роботи між компаніями НАК "Нафтогаз Україна" і "Газпромом". І з цього питання і коментарю про те, що не ведуться ніякі переговори, це, як би м'якше сказати, не відповідає дійсності", - прокоментував Ставицький.

При цьому Ставицький зазначив, що Україна в робочому процесі постійно веде переговори з Росією про газ , а заяву про відсутність таких переговорів не відповідає дійсності. "З паном Купріяновим я навіть особисто не знайомий. Добре це чи погано - не знаю. Але я хочу зазначити , що ми постійно перебуваємо не просто в переговорному процесі , але в процесі роботи між НАК" Нафтогаз Україна" і "Газпромом", - сказав міністр.

Також міністр заявив, що чергові переговори "Газпрому" і " Нафтогазом" відбудуться в Москві в четвер , 28 листопада. Інших подробиць порядку денного переговорів він не уточнив.

Нагадаємо, 24 листопада 2013 року Микола Азаров сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV, що Москва обіцяла переглянути ціну на газ після того, як Київ відмовився від підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

У той же час офіційний представник російського газового монополіста Сергій Купріянов заявив, що "Газпром" не готує ніяких змін у газові контракти з Україною.