В казахів – сеанс масового кохання до президента

Астана напередодні святкування Дня першого президента, що відзначається в Казахстані 1 грудня стане свідком незвичайної акції - більше трьох тисяч студентів одночасно зізнаються в коханні першому і єдиному главі держави Нурсултану Назарбаєву

Про цеt повідомила прес-служба організатора акції - Казахського гуманітарно-юридичного університету (КазГЮА).

"Вперше напередодні святкування Дня першого президента Республіки Казахстан 28 листопада 2013 в 11.00 годин на " площі Феміди " Казахського гуманітарно-юридичного університету відбудеться наймасовіше одночасне зізнання у коханні першому президентові Республіки Казахстан. У заході візьмуть участь більше 3 тисяч молодих хлопців", - йдеться в поширеному в середу прес-релізі.

За словами організаторів, однією з цілей заходу є "виховання молоді в дусі справжнього казахстанського патріотизму, формування активної громадянської позиції молодого покоління на підтримку політики Єлбаси (лідера нації)", повідомляє РИА Новости.

День першого президента Казахстану відзначається в республіці з 2012 року. Пропозицію про заснування нового свята висунула група депутатів напередодні святкування 20-річчя незалежності республіки. Свято засноване з метою відзначити і визнати видатні заслуги Назарбаєва перед країною. Свято приурочене до дати перших всенародних виборів глави держави, що відбулися 1 грудня 1991 року. Вибори були безальтернативними, єдиний кандидат - Назарбаєв - переміг з 98,7 % голосів при явці виборців 88,2 %.