В США невідомий купив книгу з помилками за $14 млн.

Масачусетська книга псалмів побила світовий рекорд вартості однієї книги на торгах аукціонного дому Sotheby's в Нью -Йорку і пішла з молотка за $14,1 млн.

Покупець, ім’я якого залишилось таємницею, погодився заплатити за Масачусетську книгу псалмів рекордну суму в $14,1 млн., хоча оцінна вартість лота становила $15-30 млн., повідомляє "РИА-Новости".

Книга, видана британськими переселенцями в 1640 році в американському місті Кембридж, вважається першою книгою, надрукованою в США друкарським способом. Особливістю видання є те, що воно містить власні переклади колоністів написаних на івриті псалмів, незважаючи на існування вже готових варіантів. 

Незважаючи на те, що книга містить численні друкарські помилки і неточності в перекладі, вона представляє виняткову цінність як символ національної ідентичності США.

Всього в друкарні, відкритої в 1638 році в Кембриджі, було надруковано 1700 копій цієї книги, з них до теперішнього часу збереглося тільки 11. Проданий екземпляр належав одній із церков Бостона.

Раніше звання найдорожчого друкованого видання належало книзі "Птахи Америки" з ілюстраціями Джона Джеймса Одюбона, яка була продана в 2010 році за $11 млн.