Янукович пояснив, що Тимошенко сидітиме ще довго

На думку президента України Віктора Януковича, справою Тимошенко має займатися суд, президентських повноважень для цього недостатньо

"Питання Тимошенко - це питання не сьогоднішнього дня. Питання Тимошенко - це питання 15 років життя України. Сьогодні партнери Тимошенко сидять по різних тюрмах по різних країнах світу. Сьогодні Україна платить за Тимошенко Росії борги за газ, який вона реалізувала на території України, а кошти перевела в офшорні зони. На ці питання потрібно, щоб відповіді дав суд", - сказав глава держави в інтерв’ю журналістам провідних українських телеканалів.

Також Янукович зазначив, що Тимошенко може просити про помилування в разі відшкодування завданих державі збитків. "Треба казати правду про злочини. Красти кошти з бюджету України і у платників податків - це не злочин? Суд хай скаже. Моїх повноважень і моєї точки зору тут недостатньо. Повинен дати відповідь на це питання суд. І Тимошенко в цьому також зацікавлена повинна бути", - сказав Янукович.

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зараз відбуває ув’язнення за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та зловживанні владою за підписання "газових угод" з Росією.  Проте представники Євросоюзу вважають, що вирок у справі Тимошенко є політично вмотивованим, і вимагають її звільнення. У зв’язку з цим ЄС висунув вимогу про звільнення Тимошенко, оскільки вона потребує лікування за кордоном, як одну з найважливіших умов для підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. 

Раніше президент обіцяв, що підпише закон, який дав би можливість Тимошенко виїхати на лікування за кордон, проте депутати від контрольованої президентом Партії регіонів провалили усі подібні законопроекти.