Єврокомісія: Члени ЄС мусять помогти сирійським біженцям

Єврокомісія закликає країни-члени ЄС збільшити прийом біженців з Сирії, число яких в Європі сягає 55-56 тисяч осіб

"Близько 55-56 тисяч приїхали в Європу, це небагато, враховуючи, що країну залишили 3 мільйони людей ... Ми закликаємо всі країни-члени вжити заходів для того, щоб напряму приймати біженців із сусіднього регіону. Ми закликаємо всі 28 країн допомогти і продемонструвати солідарність з сирійським народом", - заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ Сесілія Мальстрем.

Вона також повідомила, що глави МВС країн Євросоюзу на саммітах регулярно обговорюють проблему європейських громадян, які направляються воювати на боці бойовиків до Сирії.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Організація Об'єднаних Націй і Європейський союз допоможуть Болгарії впоратися з потоком близькосхідних біженців, повідомили верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутьєррес і єврокомісар з міжнародного співробітництва, гуманітарної допомоги та кризового реагування Крісталіна Георгієва .

Населення Сирії "заслуговує сприяння міжнародного співтовариства", заявив Гутьєррес. За його словами, в різних країнах налічується 2,4 млн. сирійських біженців, лише в Туреччині їх 700 тис. "У цьому сенсі солідарність Європи вкрай необхідна. Важливо, щоб європейські країни зберігали свої кордони відкритими ", - зазначив він.