Європа вдруге спіймала українську владу на брехні

Президент України Віктор Янукович скористався фальшивим аргументом, коли заявляв про мільярд євро, заропонований Євросоюзом для підтримки української економіки

Про це заявив член наглядової місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський, передає “Українська правда”.

Екс-президент Польщі пояснив, що мільярд євро, які українським президентом та прем'єром були подані, як фінансова допомога Євросоюзу за підписання асоціації, насправді не може розглядатись, як компенсація за втрату російського ринку. 

"Та пропозиція, про яку казав Янукович, це пропозиція коштів, які можна отримати від "Східного партнерства". Того проекту, який стосується певних елементів, але не є ні формою допомоги для економіки, ні кредитом, виділеним для економіки України. Той мільярд, який є немалою сумою, був призначений на загальні проекти", - пояснив Квасневський. 

Він також пояснив, що були й пропозиції МВФ, які, проте, навряд чи змогли б компенсувати втрати від російської блокади. Але “те що сказав Янукович, це є використання фальшивого аргументу", - підсумував Квасьнєвський. 

Нагадаємо, Президент Янукович аргументуючи призупинення процессу євроасоціації заявив, що вимоги МВФ є неприйнятними, а пропозиції допомоги від ЄС не можуть задовольнити Україну.
Також нагадаємо, що вчора Комісар ЄС Штефан Фюле спростував заяви Кабміну про те, що Україна і Євросоюз не домовилися про компенсації в разі підписання угоди про асоціацію.