Ізраїль : Атомна бомба в Ірану з'явиться на початку січня 2014

ран, всупереч досягнутим в Женеві домовленостям, продовжує інтенсивно збагачувати уран. За оцінкою ізраїльських експертів, Тегеран може отримати ядерну зброю протягом 36 днів

ІУ розпорядженні іранських ядерників мається 18 тис. центрифуг, з яких в даний час працює 10 тис. Цей потенціал, на думку ізраїльських фахівців, є достатній для того, щоби протягом місяця створити ядерну зброю, не зважаючи на всі міжнародні зусилля. Відзначається також, що збагаченого урану, наявного у Ірану, достатньо для створення п'ять атомних бомб.

З цією оцінкою ознайомлені відповідні структури в США, однак там поки не схильні драматизувати ситуацію, вважаючи за краще дочекатися результатів дипломатичних зусиль щодо вирішення конфлікту, повідомляє Росбалт.

Разом з тим, Ізраїль продовжує активні консультації щодо ядерної програми Ірану. На цьому тижні в Єрусалимі побували представники Франції і Великобританії, безпосередньо причетні до переговорів у Женеві, взявши участь у нарадах в МЗС і міністерстві у справах розвідки та стратегічного планування Ізраїлю, передає Cursor .

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама запропонував прем'єр - міністру Ізраїлю Беньямін Нетаньяху найближчим часом розпочати консультації з приводу угоди щодо ядерної програми Ірану, укладеної в Женеві. Обама підтвердив зобов'язання США щодо забезпечення безпеки Ізраїлю, "у якого є підстави висловлювати скептицизм» з приводу намірів Ірану.

Нагадаємо, в ніч на неділю Іран і "шістка " міжнародних посередників досягли історичної угоди за підсумками переговорів у Женеві. Іран в рамках угоди отримає доступ до $ 4,2 мільярдів . Крім того, Іран погодився не збагачувати уран понад 5 % і розмити збагачений до 20 % уран до позначки нижче 5 %. Іран також не встановлюватиме додаткові центрифуги і відмовиться від будівництва нових об'єктів зі збагачення урану. Також країна припинить процеси, необхідні для виділення плутонію, який поряд з ураном може бути використаний при створенні ядерної зброї.