Львівським перевізникам ліцензія дорожча, ніж євроінтеграція

Перевізники відмовилися везти львівських євромайданівців до Києва через загрозу втрати ліцензії

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Васюник на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Друзі, ДАІ таки залякало львівських перевізників позбавленням ліцензії. З 13 автобусів, які мали сьогодні везти приблизно 900 львівських мітингувальників в Київ, ВСІ відмовились їхати. Чиїсь автобуси не випустили з гаражів/стоянок, іншим перевізникам – телефонували додому і залякували. Всіх людей, які були в списках – львівські організатори виїзду пересадили на близько 50 мікроавтобусів та легкових автомобілів, деякі поїдуть зранку потягами", - пише депутат.

Васюник обіцяв гарантувати мітингувальникам зі Львова, що їх у Києві зустрінуть та забезпечать житлом. 

"Я та народний депутат Степан Кубів виїжджаємо їм на зустріч для супроводження, інша група нардепів (Михайло Хміль та Андрій Парубій) зустрічатимуть людей в Києві та розселяти по хостелах, кемпінгах та квартирах", - зазначено в повідомленні.

Водночас, львівське видання Galinfo повідомляє, що на вчорашньому засіданні Львівської облради депутати закріпили підписами гарантії того, що перевізників, які зголосилися доставити протестувальників до Києва, не позбавлятимуть ліцензії. 

Нагадаємо, мітинги на підтримку асоціації України та ЄС тривають від 21 листопада, коли уряд прийняв рішення призупинити підготовку до підписання угоди з Євросоюзом. 24 листопада на Євромайдані в Києві зібралось більше 100 тис. мітингувальників. На сьогоднішній день до Києва продовжують з'їжджатися протестувальники зі свієї України.