Причиною авіакатастрофи в Казані міг стати син президента Татарстану

Після розшифровки записи з бортових самописців, підтвердилася інформація про те, що син президента Татарстану Ірек Мінніханов знаходився в кабіні пілотів у момент аварії "Боїнга-737-500" в Казані

Як заявив співзасновник Санкт-петербурзького авіаційного навчального центру Аркадій Орлов, судячи із записів "чорних ящиків", у момент заходу літака на смугу в кабіні окрім пілотів знаходилася стороння людина - високопоставлений чиновник, швидше за все, це був син президента Республіки Татарстан, передає "Фонтанка.ру".

На думку експерта, присутність високопоставленої особи могла вплинути на дії екіпажу літака, що привело до ряду критичних помилок в управлінні автопілотом. А це, ймовірно, і стало причиною краху лайнера.

Орлов додав, що екіпаж "Боїнгу", що впав, був найдосвідченішим в авіакомпанії "Татарстан".

Зазначимо, що Міжнародний авіаційний комітет ще офіційно не оголошував про попередні результати розшифровки мовного бортового самописця.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася 17 листопада при заході на посадку в аеропорту Казані. За 500 метрів до ЗПС командир екіпажа повідомив диспетчера про "непосадочну конфігурацію" літака і рішення піти на другий круг, після чого лайнер впав вертикально між злітно-посадочною смугою і рульовою доріжкою. Жертвами аварії "Боїнга-737-500" стали 44 пасажири і 6 членів екіпажу.

У Казані і Москві тривають генетичні експертизи останків загиблих. На 27 листопада ідентифіковані останки 47 жертв.