Рівненська міліція розслідує справу з повітряними кульками Януковича

Рівненська міліція розслідує справу з запусканням повітряних кульок з портретами президента Януковича

Ситуацію прокоментував перший заступник начальника УМВС України в Рівненській області Геннадій Юрчук, передає видання "Четверта влада".

«Та ситуація, яка була 22 числа, надійшла інформація від громадян, що там знаходяться люди, які запускають повітряні кульки. Відповідно було, тому що у нас стоїть на контролі це питання – звернення будь-яких громадян. Надійшов рапорт до начальника підрозділу. Відповідно необхідно було внести рапорт. Ми не можемо його не внести до єдиного обліку і прийняти відповідне рішення. Це рішення буде прийняте найближчим часом», - чітко і змістовно висловився правоохоронець. 

«Ми приймаємо всі заяви та повідомлення, які надходять до нас, відповідним чином їх реєструємо до єдиного обліку і якщо є хоч найменші підозри, ознаки кримінального правопорушення, ми їх вносимо до єдиного реєстру для того, щоб провести відповідну процесуальну перевірку, провести досудове розслідування. Але це не означає, що кожне кримінальне провадження буде завершаться врученням повідомлення про підозру і направлено до суду», - заспокоїв журналістів Юрчук. 

Активісти не заперечують своєї причетності до проведення заходу, запевняючи, що значна частина учасників не мала ніяких злих намірів, і хотіла таким чином возвеличити президента.

«Ми випустили ці кульки. Тут декілька варіантів може бути, які лежали в основі цієї акції. Перша – розвернувся президент. Зрадив країну, не веде нас в Євросоюз – одні люди запустили через те що нам такий президент більше не потрібен. Одні люди були за те, щоб відпустити президента вгору, аби возвеличити його, адже він батько і годувальник цілої країни. А ще одні люди казали, що Віктора Федоровича потрібно підняти вище над країною, щоб він згори подивився на країну, яка вона квітуча, хороша, красива, які люди живіть на її території. І така країна апріорі повинна бути частиною Євросоюзу», - зазначив Олександ Курсик, один з учасників акції. 

Нагадаємо, акція з запусканням кульок була проведена 22 листопада під час мітингу в Рівному на підтримку євроінтеграції України. 26 листопада жителі Рівного провели повторне запускання кульок, цього разу в небо полетів і прем'єр Микола Азаров.