Російський комуніст-йог голодує, щоб приєднати Крим до Росії

Депутат-комуніст із Санкт-Петербурга Сергій Малинкович оголосив голодування з вимогою вступу України до Митного союзу та приєднання Криму до Росії

На такий радикальний крок Малинкович пішов у відповідь на оголошене Юлією Тимошенко голодування з вимогою підписання асоціації України з Євросоюзом, повідомляє газета "Вести".

За словами депутата, він відмовився від їжі минулого вівторка. "Моє голодування - відповідь патріотичних сил Росії на голодування Тимошенко. Вона голодує за євроінтеграцію, а я - голодую за те, щоб Україна вступила до Митного союзу і за те, щоб Крим повернули до складу Російської Федерації. У мене почасти українське коріння, мій дядько звідти, як і інші родичі. Я часто буваю в Криму і, наскільки мені відомо, там багато жителів теж підтримують це. Якщо Україна поверне до Західної Європи, це її справа. Але Крим тоді доведеться повернути Росії. Випробування важке - але ідеали важливіші", - заявив депутат.

Депутат зізнався, що зараз п'є тільки воду і приймає медичні препарати, щоб зменшити наслідки голодування на організм. А підлеглі Малинковича тим часом намагаються зв'язатися з Юлією Володимирівною, щоб з'ясувати детальніше умови голодування екс-прем'єра. 

"Я хочу провести якесь змагання, хто більше витримає. Але поки нам не вдається зв'язатися з її представниками. Я йог і досить впевнено себе почуваю. Лікар мене оглядав і поки не бачить підстав для занепокоєння. Тому здоров'я дозволяє мені на рівних позмагатися з Юлією Володимирівною. Так, вона у в'язниці, а я на волі. Але на відміну від неї я працюю, приймаю громадян, а не просто сиджу на одному місці. Буває, правда, ляжу, в офісі є ліжко, але ненадовго", - говорить депутат.

На питання, скільки часу триватиме ця акція, Малинкович не може дати конкретної відповіді: "Подивимося, що буде в Вільнюсі. Від цього теж залежать перспективи мого голодування. Але я налаштований рішуче".

Нагадаємо, колишня прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко 25 листопада оголосила голодування на знак протесту проти прийнятого 21 листопада рішення уряду Миколи Азарова про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Тимошенко планує продовжувати голодування щонайменше до 29 листопада, коли відбудеться саміт у Вільнюсі, в рамках якого планувалось підписання угоди з Євросоюзом.