Російський суд випустив останнього заарештованого з Arctic Sunrise

В Санкт-Петербурзі відпустили під заставу останнього 30-го фігуранта у справі Arctic Sunrise

Сума застави за радиста судна Arctic Sunrise Коліна Рассела склала 2 млн. російських рублів ($60 тис.), повідомляє "РИА-Новости".

Рассел був єдиним серед активістів Greenpeace, що залишалися під вартою. Решта учасників акції були звільнені під заставу після двох місяців перебування в СІЗО. 18 листопада Расселу було продовжено термін утримання під вартою на три місяці. Проте адвокати оскаржили це рішення.

Нагадаємо, активісти Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу "Газпрому" в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. Наступного дня російські прикордонники з вертольота висадилися на борт судна Arctic Sunrise і відбуксирували його в Кольську затоку. Всі 30 затриманих були арештовані. Проти активістів було порушено кримінальну справу про піратство, однак потім стаття була змінена на "хуліганство".

Минулого тужня суди почали випускати заарештованих під заставу. В тому числі 21 липня був звільнений єдиний українець, що був на судні Руслан Якушев.