Слідом за британцями від болгар та румунів захотіли відгородитись Франція та Німеччина

Влада Німеччини і Франції приєдналися до думки Великобританії щодо введення обмежень для мігрантів з бідних країн ЄС

Берлін і Париж направили свої побоювання прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону з приводу посилення популістських правих партій на виборах до Європарламенту в наступному році.

Нова коаліція Ангели Меркель підтвердила готовність відстежувати "несправедливі претензії про виплату соціальної допомоги", а Франція зажадала більш жорстких заходів контролю за тимчасовими працівниками - іноземцями, передає Газета.Ru.

Уряд Франсуа Олланда заявив, що робить кроки з метою унеможливити зловживання правилами ЄС, котрі регулюють тимчасове працевлаштування працівників з інших держав.

На саміті у Вільнюсі Девід Кемерон має намір озвучити свій план, що включає пропозиції щодо запобігання "надміру широкої міграції" в довгостроковій перспективі. Пропозиції Кемерона були критично зустрінуті в країнах Східної Європи.

При тому британський уряд має намір запустити рекламну кампанію в Румунії та Болгарії, що закликає потенційних мігрантів не приїжджати до Великобританії. В оголошеннях буде підкреслено негативні сторони життя у Великобританії - високий рівень безробіття і погана погода. Раніше стало відомо, що британський прем'єр-міністр Девід Кемерон оголосив кампанію по боротьбі з "міграцією за соціальними виплатами"