Сирійська опозиція таки приїде до Женеви

Лідер Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил Ахмад Джарба підтвердив, що делегація коаліції візьме участь у женевських переговорах з врегулювання сирійського конфлікту ("Женева -2")

"На останньому засіданні коаліції ми представили чітке і повне бачення нашої участі в "Женеві-2", яке було схвалено на основі консенсусу. І зараз ми готові у відповідності з духом цього бачення відправитися на конференцію", - цитує політика Associated Press.

Мирна конференція з Сирії " Женева-2 " відбудеться 22 січня 2014 року. Про це повідомив у понеділок представник генсека ООН Пан Гі Муна Мартін Несіркі.

Сирійський уряд напередодні підтвердив, що візьме участь у конференції. При цьому президент Сирії Башар Асад не приїде на міжнародну конференцію "Женева -2". Делегацію уряду очолить глава сирійського МЗС Валід Муаллем .

Глава одного з найбільших об'єднань повстанців - опозиційної Сирійської вільної армії - генерал Салім Ідріс нещодавно заявив, що його представники не будуть брати участь у мирних переговорах в Женеві, а замість цього продовжать боротьбу з повалення президента Сирії. Генерал Ідріс заявив, що президент Сирії скористається переговорами, щоб виграти час і продовжити вести війну