Залізничні топи потратять на зарплату на 1 млрд гривень більше, а працювати будуть менше

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця" ) прийняла рішення про чергове підвищення тарифних ставок і окладів працівникам залізничної галузі на 5 %.

Про це повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін запропонував членам профспілки залізничників самостійно визначитися з термінами запровадження підвищення окладів.

"При підвищенні зарплати на 5 % середньомісячна фінансове навантаження галузі збільшиться на 90-100 млн грн, а в річних обсягах, орієнтовно, це збільшення наших витрат на зарплату на 1 млрд грн." , - заявив Болоболін .

Водночас він повідомив , що в умовах зменшення доходів від вантажоперевезень прийнято рішення про те, що з 16 грудня 2013 апарат "Укрзалізниці" тимчасово буде працювати в режимі неповного робочого тижня .

"Апарат "Укрзалізниці "перейде на неповний робочий тиждень з 16 грудня 2013 Підкреслюю, це стосується тільки управлінського апарату " , - сказав він.

Він уточнив, що зміни в тривалості робочого тижня працівників апарату "Укрзалізниці" не вплинуть негативно на забезпечення вантажних і пасажирських перевезень.

Рішення про введення неповного робочого тижня та підвищення годинних тарифних ставок та посадових окладів працівникам узгоджені з профспілкою галузі.

Економіці України тепер загрожує серйозна криза.