Бельгійська сенатська комісія схвалила евтаназію дітей, всі релігійні общини - проти

Комісії справедливості і суспільних справ сенату Бельгії висловилась за розширення допустимості евтаназії на неповнолітніх. Представники бельгійських релігійних спільнот висловили жаль і протест проти такого рішення

У заяві, яку підписали глава католицького єпископату, великий рабин Брюсселю, представники англіканської, православної і протестантських церков, а також мусульманської спільноти, виражено розчарування і протест проти можливої евтаназії неповнолітніх, повідомляє Wiara.pl.

Релігійні діячі висловили співчуття батькам, діти яких передчасно стоять перед обличчям смерті  і страждають, а також вказали на необхідність оточувати смертельно хворих людей паліативною опікою і уникати надмірної терапії.

У попередній заяві, ще до обговорення сенатською комісією, релігійні лідери стверджували, що сама можливість евтаназії може негативно вплинути на долю хворих людей. «Замість того щоб підтримати страждаючу людину, об'єднуючи сили всіх оточуючих людей, існує небезпека роз'єднати ці зусилля, а значить - ізолювати людину, посилити в ній почуття провини і засудити до смерті».

На даний час 2% осіб у Бельгії вмирають внаслідок евтаназії.