Почалося будівництво «Великої болгарської стіни»

Болгарські військовослужбовці на ділянці кордону Болгарії і Туреччини біля Елхово в Ямбольской області розпочали спорудження дротяного загородження заввишки 3 метри і завдовжки 33 км, яке має перешкоджати переходу нелегальних емігрантів до Болгарії

Це загородження обійдеться болгарської казні в 2,5 млн. євро. Будівельні роботи завершаться до кінця лютого майбутнього року, повідомляє Росбалт.

"На даний момент, завдяки зростанню чисельності співробітників поліції, а також наявності армійських підрозділів, кількість нелегальних переходів через болгарський кордон значно скоротилася ", - заявив міністр оборони Болгарії Ангел Найдьонов.

Рішення про будівництво паркану з колючого дроту викликано тим, що в цьому місці кордон нелегально перетинають нелегали з Африки та Близького Сходу.

За даними МВС республіки, в даний час на території Болгарії знаходяться близько 8 тисяч біженців, більшість з них - громадяни Сирії. Міграційні центри в країні переповнені. Для боротьби з нелегалами болгарський парламент збирається виділити додаткові кошти.

Вочевидь, будівництво подібних фортифікацій – реакція Болгарії на заклик Єврокомісії допомогти біженцям з «гарячих точок». «Ми закликаємо всіх допомогти і продемонструвати солідарність з сирійським народом", - заявила нещодавно єврокомісар з питань внутрішніх справ Сесілія Мальстрем.