Президент Європарламенту просить Тимошенко припинити голодування

Президент Європарламенту Мартін Шульц висловив свої співчуття колишній прем'єрці Юлії Тимошенко щодо провалу підписання угоди про асоціацію з ЄС та закликав опозиціонерку припинити голодування

"Я знаю, що угода була твоєю ціллю. Я висловлюю щирі захоплення, що ти не припиняла і не припиняєш боротьбу за цю угоду", - написав Шульц у листі до Тимошенко, передає прес-служба "Батьківщини".

Президент Європарламенту наголосив, що місія президентів Кокса-Квасьнєвського зробила все можливе, щоб усунути перешкоди на шляху до підписання угоди, проте їй так і не вдалося вирішити питання політично вмотивованого правосуддя.

Шульц також пообіцяв, що про долю Тимошенко в Євросоюзі не забудуть, незважаючи на провал асоціації.

"Як президент Європейського парламенту я даю своє слово, що залишуся глибоко відданий меті реалізації цілі місії – звільнення Тимошенко", - сказав він.

Шульц закликав Тимошенко припинити голодування, яке вона розпочала на знак солідарності з українцями, які вийшли на Євромайдан. Також президент Європарламенту повідомив, що 5 грудня Конференція президентів Європейського парламенту заслухає звіт місії Кокса-Кваснєвського.

Нагадаємо, 25 листопада екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила безстрокове голодування у зв’язку з відмовою української влади від продовження курсу євроінтеграції. 

Підписання угоди про асоціацію України з ЄС планувалось в рамках саміту "Східного партнерства", який зараз триває у Вільнюсі. Проте, як стало відомо Еспресо.TV, президент Янукович сьогодні не підписав жодних угод з Євросоюзом.