Пшонка погорожує активним євромайданівцям СІЗО і судами

Генпрокурор Віктор Пшонка обіцяє, що порушників громадського спокою на Євромайдані чекають кримінальні провадження з судовою перспективою

Про це очільник ГПУ заявив на сьогодні брифінгу , повідомляє "УНІАН".

"Ніякого розгону Евромайдану, мітингів, мирних демонстрацій в такій правовій демократичній державі, як Україна, не буде", - сказав Пшонка, але додав, що тільки в тому випадку, коли "це все витримується в нормі закону". 

Пшонка зазначив, що на Євромайдані в Києві є люди, які провокують конфліктну ситуацію, приходячи на майдан зі сльозогінним газом, кийками тощо. 

Генпрокурор підкреслив, що правоохоронці будуть адекватно реагувати на такі випадки. "Якщо будуть порушення, буде адекватне реагування", - сказав Пшонка. 

Він зазначив, що в даний час вже є затримані, встановлюються і інші особи, причетні до цих подій. Генпрокурор сказав, що в разі порушення закону будуть відкриватися кримінальні провадження, у яких буде судова перспектива.

Нагадаємо, з 21 листопада, коли уряд Миколи Азарова прийняв рішення відмовитись від підписання угоди про асоціацію з ЄС, в Києві та інших містах України тривають акції протесту, під час яких виникають сутички з міліцією із застосуванням сльозогінного газу та інших спецзасобів. Декілька осіб уже заарештовані.

Сьогодні один з лідерів опозиції Олександр Турчинов заявив, що влада готує сценарій силового розгону акцій протесту в Києві.