Студентам влаштовують тотальну перевірку відвідуваності

У місті Глухові, що на Сумщіні, адміністрація місцевого вишу регулярно перевіряє наявність студентів на парах, аби ті не поїхали до Києва на Євромайдан

Як повідомили Еспресо.TV студенти Педагогічного університету ім. Довженка, представники адміністрації «ходить по всіх парах і перевіряє кількість відсутніх».

«Також представники ректорату запитують, чи не відомо студентам, що хтось поїхав чи збирається поїхати до Києва на Майдан», - заявляють студенти.

Про аналогічні дії адміністрацій вишів заявляють і в інших навчальних закладах країни, зокрема в Херсоні.

Нагадаємо, в останні дня до акцій протесту проти рішення влади відмовитися від угоди про асоціацію з ЄС, які тривають з 21 листопада, приєдналися київські студенти. Протестують студенти також в Ужгороді, Донецьку, Львові та інших містах України.

Після цього до Табачника звернувся народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов з проханням покарати керівництво вишів, яке заохочує студентів брати участь в Євромайдані. Табачник заборонив студентам мітингувати в навчальний час під загрозою позбавлення стипендії. Щоб переконати студентів не мітингувати, з ними зустрілися аж чотири міністри