До Могилянки не пустили міністра культури

Міністра культури Леоніда Новохатька не пустили до Києво-Могилянської академії, де він мав провести зі студентами виховну роботу щодо участі у мітингах

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав прем’єр-міністр Микола Азаров.

«На цьому тижні пройшло досить багато зустрічей міністрів з представниками студентства. До речі, керівництво Києво-Могилянської академії так і не дозволило міністру культури Новохатьку Л.М. зустрітися зі студентами свого вузу», - зазначив прем’єр.

«Ось така європейська демократія у нас діє в Києво-Могилянській академії. Коли мені про це розповіли, я здивувався. Я думаю, що на це треба звернути увагу», - додав Азаров.

При цьому він зазначив, що особисто не планує зустрічатися зі студентами.

Нагадаємо, 26 листопада, до акцій протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, які тривають з 21 листопада, приєдналися й студенти. Зокрема, в Києві студенти Києво-Могилянської академії та університету імені Шевченка пройшли кількатисячною колоною до Європейської площі. Протестують студенти також в Ужгороді, Донецьку, Львові та інших містах України. 

Після цього до міністра освіти Дмитра Табачника звернувся народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов з проханням покарати керівництво вишів, яке заохочує студентів брати участь в Євромайдані. Табачник заборонив студентам мітингувати в навчальний час під загрозою позбавлення стипендії. Щоб переконати студентів не мітингувати, з учнями різних київських вишів  зустрілися чотири міністри, в тому числі і перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.