ЄС допоможе Болгарії подужати сирійських біженців за €5,6 млн

Єврокомісія виділить €5,6 мільйона термінової фінансової допомоги Болгарії, щоб допомогти країні впоратися з припливом біженців

Кошти, виділені з Європейського фонду біженців, будуть використані для розміщення новоприбулих біженців і для надання їм медичної та психологічної допомоги, повідомляють "РИА-Новости".

«Екстрене фінансування полегшить ситуацію для біженців, що покинули свої країни, і допоможе болгарській владі оплатити їх розміщення та надання медичної допомоги», - зазначила єврокомісар з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.

За даними ЗМІ, в Болгарії знаходяться декілька тисяч сирійських біженців, які прибули через турецький кордон. Країна не може упоратися з їх напливом. Великий потік біженців з уражених кризами і військовими конфліктами держав Азії та Африки також проходить через Сербію, Румунію, Угорщину та Хорватію.

Нагадаємо, болгарські військовослужбовці на ділянці кордону Болгарії і Туреччини біля Елхово в Ямбольскій області розпочали спорудження дротяного загородження заввишки 3 м і завдовжки 33 км, яке має перешкоджати переходу нелегальних емігрантів до Болгарії. Рішення про будівництво паркану викликане тим, що в цьому місці кордон нелегально перетинають нелегали з Африки та Близького Сходу.

Зазначимо, що Єврокомісія закликала країн-членів ЄС збільшити прийом біженців з Сирії, число яких в Європі сягає 55-56 тис. осіб. На початку листопада заступник генсека ООН Валері Амос повідомила, що число біженців у Сирії досягла 9,3 мільйона чоловік, серед них 6,5 мільйона людей вважаються внутрішньо переміщеними особами.