Євромайдан у Львові розходитись не збирається

Попри завершення саміту у Вільнюсі, Львівський Євромайдан не збирається розходитися і закликає людей до мобілізації

У Львові координаційний штаб Євромайдану закликав усіх жителів області вийти на протест 1 грудня і приєднатись до львівської молоді, щоб спільно боротися з політикою влади, повідомляє Радіо Свобода.

“Наслідки непідписання угоди про асоціацію з ЄС – а отже, зради – можуть зруйнувати нам перспективи майбутнього на роки і десятиліття. Вони, зрадники, сподіваються, що ми розійдемось розчаровані і приймемо їх зраду як даність. Але ми налаштовані рішуче: останнє слово залишається за нами”, – йдеться у зверненні львівського Євромайдану.

Координаційний штаб заявляє про те, що молодь готова до рішучих ненасильницьких дій і їде у Київ. Львівські мітингувальники закликають студентів не припиняти акцію протесту.

Нагадаємо, сьогодні 29 листопада у Вільнюсі в рамках саміту Східного партнерства було заплануване підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак президент України Віктор Янукович угоду не підписав. 

21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Таке рішення викликало масові протести українців, які тривають досі.