"Газовики" розглядають варіант масового вихода з Партії регіонів

Інформація про відставку Сергія Льовочкіна сигнал для інших "газовиків", які зараз планують дистанціюватися від влади

Про це Еспресо.TV стало відомо з джерел в Партії регіонів.

За словами джерела близького до "газовиків" в ПР більшість з представників цієї групи всерьйоз роздумують залишити посади та здати партійні квитки, оскільки вони не згодні з силовим варіантом вирішення проблеми Євромайдану і побоюються у майбутньому відповідальності за дії Януковича. Найбільшу посаду серед "газовиків" займає керівник АП Сергій Льовочкін. В уряді до групи "газовиків" належать віце-прем'єри Юрій Бойко та Костянтин Грищенко, а серед українських олігархів "газова група" асоціюється з Дмитром Фірташем. З групою пов'язана низка губернаторів, зокрема - Буковини - Михайло Папієв, Одещини - Микола Скорик, Київщини - Анатолій Присяжнюк та інші. "Газовики" також мають досить чисельну групу у парламентській фракції ПР. Крім того, тривалий час подекують про приятельські стосунки Льовочкіна з Віталієм Кличко.

Нагадаємо, що у ЗМІ з"явилася інформація про те, що Сергій Льовочкін подав у відставку з посади керівника Адміністрації Президента. Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна", посилаючись на свої джерела. Проте, в повідомленні зазначається, що офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. За даними джерела агентства, рішення могло бути викликане незгодою з діями міліції по розгону Євромайдану в центрі Києва.

Крім того, дружина Льовочкіна Зінаїда Ліхачова підтримала розігнаний «Беркутом» Євромайдан. Про це вона написала у своїй сторінці у «Фейсбуці». «Кожна мисляча людина, що відчуває себе українцем, не може не відреагувати, коли таке відбувається в країні. Я художник з громадянською позицією», - зазначила вона. «Ця позиція знаходить своє відображення як в тому, що я вийшла на Майдан підтримати євроінтеграцію, так і в моїй творчості. Я не розмежовую своє щоденне життя і те, що я роблю публічно. Після жорстокого розгону Майдану влада відчує блокаду й несприйняття на всіх рівнях!» - додала вона.

До того ж ЗМІ повідомили, що нардеп Інна Богословська, яку відносять до групи "газовиків", заявила про вихід з Партії регіонів.