Іноземні ЗМІ про розгін "Беркуту": Це було жахливо

Іноземні ЗМІ помістили повідомлення про розгін Євромайдану, акцентуючи увагу на відверто насильницькій поведінці української міліції

"Спецпідрозділи української міліції здійснили сповнену насильства акцію по розгону протестів в столиці України Києві. Міліція використовувала палиці і шумові гранати, щоб вигнати сотні про-європейських учасників протестів з головної площі Незалежності рано вранці в суботу”, - повідомляє британська Guardian.

Видання інформує, що в результаті жорстких дій міліції постраждали не тільки учасники протестів, але й журналісти. Зокрема, фотограф Reuters був помічений з головою, закривавленою від ударів міліцейським кийком.

"Це було жахливо. Ми були на мирній демонстрації, і вони напали на нас. Вони кинули нас, як сміття ", - приводить слова учасниці протестів про розгін акції ВВС.

При тому, за повідомленням Los Angeles Times, офіцери міліції переконували іноземних журналістів, що їхні підопічні „діяли м’яко”. Це повідомлення погано співвідноситься з тим, що журналісти цього ж видання бачили чимало синців, зламаних ребер та інших поранень в учасників акції.