Національні громади та єврейські організації України просять допомоги ЄС

Конгрес національних громад України та Асоціація єврейських організацій і громад (Вааду) України звернулися до ЄС з проханням відреагувати на розгін Євромайдану

"Вперше за роки незалежності в Україні відбулися події, що вимагають нас звернутися за підтримкою до європейських структур і світової громадськості, оскільки вперше ми побачили реальну перспективу повернення до тоталітарних радянських часів", - написано у заяві, розміщеній у "Фейсбук".

У заяві також зазначено, що громадянське суспільство не може сприймати такі брутальні дії, як «побудову Європи в Україні». Тому вони засуджують кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності.

"Ми вимагаємо засудити криваві дії скерованих владою правоохоронців і підтримати боротьбу за право українців вільно висловлювати свою громадянську позицію щодо подальшої долі Батьківщини".

Нагадаємо, сьогодні о 4:00 ранку "Беркут" розігнав акцію за євроінтеграцію на Майдані Незалежності. Десятки людей отримали травми та були затримані. Пізніше затриманих відпустили, склавши на них адмінпротоколи. Наразі вцілілі мітингувальники знаходяться на Михайлівській площі та території Михайлівської церкви.

На даний момент у мітингу на Михайлівській площі взяли участь кілька тисяч осіб, в тому числі політики і дипломати.

Лідери опозиції закликають завтра о 12 годині зібратися на Михайлівській площі.