Азаров: Бійню на Банковій організували «Братство» і «Свобода»

Владі не вигідно організовувати провокації, а ініціатори вчорашніх бійок на Банковій вже встановлені

Про це на зустрічі з послами країн ЄС та США заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми зацікавлені тільки в одному - щоб уникнути цих провокацій. Ми зараз дуже добре знаємо, хто ці провокації організовує», - сказав він.

Прем'єр уточнив, що мова йде про так званих «ультра», організації «Братство» Дмитра Корчинського і «частини добре навчених людей, що представляють організацію «Свобода».

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

В той же час быля адміністрації президента відбулися сутички між молодими людьми у масках та "Беркутом". Опозиція відмежувалася від силових дій, зупинила протистояння, а їх організаторів назвала провокаторами. При цьому лідер "Свободи" Олег Тягнибок неодноразово заявляв, що активісти його партії бійки не провокують.